Vida je glasbeni, družbeno odgovoren projekt, ki opozarja na pozabljene starostnike. Ki odkriva njihove zgodbe.

Projekt, ko združuje generacije, zvrsti. Projekt, ki motivira k spremembam.

Ki aktivira - posameznike, podjetja, starostnike. Družbo... in ki kritizira sistem, ki pozablja na njih.

 

K sodelovanju so me najprej kot socialnega delavca povabili v društvu Humanitarček, skupaj smo ugotovili. da starostniki nimajo glasu.

Nimajo FB, da bi zapisali tegobe, še telefona marsikaj ne. In četudi jim vsa društva pomagajo, jih je vedno več takšnih, ki do pomoči ne pridejo. Nenazadnje - vsak dan smo tudi mi sami blizje “starostništvu”. Sam njihove zgodbe srečujema tako v redni službi v UKC Maribor, kot v letih prostovoljstva na terenu. Verjemite mi - niso lahke. 

Navdihnjen z njihovimi zgodbami sem torej z velikim entuziazmom, a tudi s cmokom v grlu ubesedil njihovo zgodbo #projektVida. Predvsem pa naslovno pesem, ki smo jo skupaj posvetili prav posebni gospe, ki ni nikoli dočakala svojih 5 minut sreče, polne mize ali tople kuhinje. 

Album bo ime prav posebno noto. Dodani mu bodo namreč izdelki starostnikov. Pod mentorstvom Marjane Petek, Joze Breg, Ninne Kozorog  in Manje Kosi zdaj starostniki pridno izdelujejo izdelke. Od piščalk, kvačkanih prtičkov, do malih “možicljev” za na ključe. Tako smo jim skupaj dali smisel, jih aktivirali, jim dali občutek vrednosti. Pa četudi nekateri lahko zasijejo samo očko na obesek ali pa morata Manja in Ninna za njimi pozašiti ves rob. Njihov dan je dobil smisel. 

Album #projektVida bo skupaj z izdelkom starostnikov na voljo kot t.i “lunch bag”. Na albumu bodo že omenjeni druzbeno kriticni komadi, ki vam bodo dali misliti v obliki, ki je muuuulti uporabna za v avto, službo etc. Priložena pa bo tudi zgodba starostnika, ki je izdelal vaš izdelek. Vse skupaj bo zapakirano kot darilce in ga boste lahko podarili naprej v prihajajocem decembru. Obenem pa z nakupom (10e) pomagate do 3 toplih obrokov. Nakup bo mogoc od Mednarodnega dneva prijaznosti naprej GALERIJA KREATIVNIH, prednarocila od 1.11.2019. Na voljo bo 1000 paketkov z albumi in izdelkov.

 

Zdaj je čas, da smo mi njihov glas.