Amo zasebno osebno

Amo (tudi Amo Socialec) je umetniško ime pod katerim deluje mladi aktualni državni prvak v freestyle battle-u. Za ožjo hiphopersko publiko je to že znan obraz, saj je osvojil vsa večja tekmovanja v prostem slogu in improvizaciji, ki so se vrstila po celotni državi zadnjih nekaj let. Prvič je nase opozoril že daljnega 2009, ko je na državnem prvenstvu v Freestyle Battle-u zaostal samo za legendarnim N'tokom. Že leto za tem pa se je začel pojavljati kot gostujoči MC na številnih sesijah, ki so jih kreiralidomači hiphoperji. Temu je sledila izdaja 'neodvisno izdanih' demo ploščkov, ki so bili med insajdersko sceno dobro sprejeti. Prvi takih, 'Horizont' je definiral njegov slog emsija, ki spodbuja mlade k proaktivnosti, premišljenosti in družbenemu udejstvovanju, hkrati pa večkrat na domiseln način pogleda kritično na družbene tabuje.

 

Prav tako je večkrat opozoril nase kot gostujoči raper na projektih bolj znanega raperskega kolegija, saj je sodeloval z imeni kot so Emkej, Zlatko, Trkaj, Mrigo... V obdobju poprvencih se je uspešno lotil t.i. 'battle turneje', ki je vključevala številne turnirje improvizacijskih bitk, med katerimi je v svoje vitrine razstavil krone iz Kranja, Trbovlja, Ljubljane in Postojne. V sklopu svojega kolektiva  je odpiral koncerte tudi na mini turneji Dubioze Kolektiv po Sloveniji in za nominiranca prestižne nagrade Grammy, Planet Asio.

 

Vmes je postal član vseslovenskega hiphoperskega kolektiva Wudisban, znotraj katerega je obkrožil in zabaval množice vseh koncev Slovenije. V letu 2016 je izdal dolgo pričakovan uradni album, ki nosi naslov 'En dan...', na njemu pa posodeloval tudi s produkcijskimi ekipami izza meja Slovenije. Na plošči pa je dokončno razbil stereotipno mišljenje o fristajlerjih, ki ne znajo skupaj spraviti kohezivnega studijskega produkta, saj je z njo zadovoljil tudi najzahtevnejše kritike in recenziste.

 

V prihodu je njegov najnovejši projekt »Spartacus«, s katerim niza povratek v vrh hiphoperske scene.